English Version Version français Deutsch Version
Länkar    Priser    Följ:
Dela:
design: mws

Regionen

 

15 Grand Rue - se det som ditt eget lyxiga boende i Languedoc, Södra Frankrike.

 

Some of the finest luxury accommodation in Hérault, LanguedocVälkommen till det “riktiga“ Södra Frankrike, där alla dina visioner av Frankrike förverkligas. Languedoc’s 300 soliga dagar per år, 250 km härliga Medelhavsstränder, historiska byar, vägar kantade med platanträd och oändliga vinodlingar gör det mycket lätt att trivas. Upplevelsen av Frankrike förstärks ytterliggare av klinket från Petanque-boule spelande och surret av cikador i olivträden och i den vilda timjan.


Languedoc med dess azurblå himmel har i många år varit ett populärt semestermål för franska turister. Området upptäcks av allt fler utanför landets gränser, som söker ett område mindre kommersiellt än ex.vis Provence och Cote d’Azur. Landskapet, är mycket varierande, från bergen i väster till havet i öster, från det vilda Camargue i nordost till den spanska påverkan i söder. Det stora utbudet av aktiviteter innebär att du kan ha en mycket varierad semester inom en kort bilfärd från ditt boende i Caux.

 

Caux

 

15 Grand Rue ligger i den vackra, blomstrande 1000-åriga byn Caux i det böljande landskapet mellan L’Espinouse bergen och Medelhavet. Caux har sitt ursprung i 900-talet, med kyrkan registrerad i “Livre Noir“ år 1172. Som så många franska medeltidsbyar byggdes Caux efter ett cirkelmönster, med kyrkan på den högsta punkten i centrum och den senare bebyggelsen i allt vidare cirklar runtomkring. Grand Rue är en av 1700-talsgatorna i byns centrum.

 

Många av de mer betydelsefulla husen byggdes under denna tid med inkomster från vinproduktion, däribland 15 Grand Rue. I de gamla kvarteren finns typiska stenvalv, spröjsade fönster och vackra järnsmidesbalkonger. För att upptäcka dessa hus bör du strosa runt i byn då det finns många undangömda pärlor i labyrinten av smala gator och gränder. Kyrkan är ett historiskt monument och byggd av gyllene, honungsfärgad sten. Det imponerande tornet restes på 1300-talet och är det första du ser när du närmar dig Caux.

 

Caux är idag en livlig by med ett utbud av butiker för dina dagliga behov samt marknad varje fredag. Det finns 2 traditionella barer, pizzabutik, 2 bagerier, slaktare, frukt och grönt, apotek, Tabac, tidningskiosk och postkontor, och fler därtill. Det finns naturligtvis även “Caves“ där du kan smaka vinerna som produceras här i Caux.

 

Det finns många fina promenader och cykelturer genom vinodlingarna runt Caux, med vacker natur och utsikt mot L’Espinousebergen.


Våren inleds, i februari, med blommande mandelträd och mimosa. Vägrenar, fält och åkerkanter färgas av iris och vallmo. Vinodlingarna grönskar hela sommaren och övergår på hösten till hav av gult, orange och rött. I månadsskiftet augusti-september mognar druvorna och det blir bråda dagar för vinodlarna. Vintrarna är korta och sällan med minusgrader.

 

 

Pézenas

 

Pezenas är en av juvelerna i Languedocs krona, och en av de vackraste med dess kullerstensgator i gamla stan och det fantastiska arkitektoniska arvet, huvudsakligen från 1600-talet. Det finns rundvandringar med engelsk information som utgår från Turistbyrån.

 

Du kan sitta på något av alla utecaféer och se världen passera förbi eller varför inte stanna på någon av vinbarerna och smaka på mångfalden av lokala viner.

 

Sommartid blir gatorna livliga med gatumusikanter och affärer som “flyttar ut“ på trottoarerna. Affärerna har öppet sent ett par dagar i veckan. Lördagsmarknaden är full av lokala råvaror med en smak av det riktiga Languedoc. I hjärtat av gamla stan finns över 30 “artisan“ (hantverkare) och även ett rikligt utbud av caféer och restauranger.

 

Pezenas är en av Frankrikes främsta centrum för antikviteter med otaliga “brocantes“ (antikvitetsaffärer) längs huvudgatan. Hela sommaren hålls olika “vide greniers“ (bakluckeloppisar) där det finns goda möjligheter att fynda franska antikviteter. Två söndagar per år anordnas en väl ansedd brocantemarknad med handlare från hela regionen.

 

Ytterligare information hittas på Turistbyrån I Pezenas

 

 

Stränder och hav

 

Med Medelhavet bara 20 minuters bilresa bort är det nära till sandstränder som tillgodoser allas behov, alltifrån oexploaterade “lidos“ (stränder) mellan Sete och Cap d’Agde till chica strandklubbar på Villeroy Plage nära Sete eller Les Vagues mellan Rochlounge och Grau d’Agde. Cocktails och/eller snacks serveras vid solstolen....ren dekadens!

 

Det finns ett flertal marinor längs kusten, varav den största är i Cap d’Agde där du kan hyra båt för en tur på Medelhavet. Du kan även hyra båt för en tur uppför Canal du Midi och passera de 9 slussarna nära Bezier eller luncha i någon av de många restaurangerna längs kanalen.

 

 

Utomhusäventyr

 

Tar du bilen upp i Haute Languedoc till L’Espinouebergen så får du uppleva en dramatisk förändring av landskapet, från vinodlingar till höga berg och fantastiska vyer över garrigue (snårskog) utspridda små olivodlingar och floder.


Raviner och vattendrag finns i överflöd i Haute Languedoc och en favorit är Gorge d’Heric med sina vattenfall och hällkar. Ta med badkläder och hitta din egen pool!

 

Floden Orb och Gorge (ravin) D’Herault är bra för kajaking och bad. I Grotte de Clamouse finns katedralsliknande rum med fantastiska stalaktiter och stalagmiter. I hela regionen finns välmarkerade vandringsleder. Vi har vandrat många av dem och tillhandahåller gärna kartor och rekommendationer. Det varierande landskapet erbjuder oändliga möjligheter för fågelskådare och fotografer.

 

 

Historiska Languedoc

 

15 Grand Rue är centralt beläget för att upptäcka det breda kulturarvet i Languedoc - antika städer och pittoreska byar som St Giulhem le Desert, den gamla hamnen i Marseillan eller Bouzigue vid L’Etang (havslagun) Inom ca 1 timmes bilfärd kan du upptäcka några av de bäst bevarade romerska monumenten utanför Italien. Världsberömda akvedukten Pont du Gard och städerna Arles och Nimes med den fortfarande aktiva amfiteatern i utkanten av Camargue är definitivt värda ett besök. Varför inte ta en promenad längs Via Domitia i de gamla romarnas fotspår? Norrut, längs väg A75 mot Tarn ravinerna, hittar du världens högsta bro i Millau. Kör tillbaka genom den muromgärdade byn La Couvertoirade som byggdes av Tempelriddarna. Mer modern historia kan upplevas i L’Espinousebergen, där ett flertal “hemliga“ flyktvägar användes av motståndsrörelsen under 2:a världskriget för att evakuera soldater genom Spanien.

 

Åker du söderut så kommer du till Catharernas land, med borgstaden Carcassonne och klostret Fontfroide som de största sevärdheterna. På andra sidan gränsen till Spanien är det nära till Dalimuseet i Figueres. Sete och Lodeve har också spännande gallerier med utställningar hela sommaren. Montpellier har bra museum och stadens vackra arkitektur gör att du känner att du inte kan vara någon annanstans än just i Södra Frankrike. Detta är bara några exempel på vad Languedoc har att erbjuda. Vi hjälper dig gärna med att planera dina dagar här, med lite insidertips och programmerad GPS, så att du ska få ut det mesta av dina sightseeingturer.

 

 

Vin

 

Ett besök i Languedoc skulle inte vara komplett utan vinprovning, då du befinner dig i världens största vingård. Det finns oräkneliga möjligheter att prova de lokala vinerna, men vi rekommenderar att åka på en guidad halv/heldagstur som passar alla kunskapsnivåer och som har tillgång till några av de bästa privata egendomarna i Languedoc.


Är du intresserad av en av dessa vinprovningsturer så hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig att skräddarsy ett paket.

 

 

Hantverkare

 

Spridda över hela området, i pittoreska byar, finns “artisans“ (konstnärer och hantverkare) som du “snubblar över“ på dina utflykter. De producerar ett brett utbud av kvalitetsvaror, ex.vis ett stort antal olivoljor och den världsberömda Roquefortosten. I keramikbyn St Jean de Fos produceras keramik i stil med den från Anduce, som pryder många ståndsmässiga hus i Frankrike och Italien. Bara för att nämna ett fåtal…

 

 

Montpellier

 

Närmsta större stad är Montpellier, 45 minuter från Caux. Det är en pulserande stad som kallas Söderns Paris, där över en fjärdedel av befolkningen är studenter. I de vackra gamla kvarteren finns en stor mängd boutiquer. I hjärtat av staden ligger Place de la Comedie, med teatern och en mångfald av diverse caféer längs trottoarerna. Eftersom det alltid är mycket som händer i Montpellier så är det lämpligt att kontakta Turistbyrån.

 

 

Golf

 

Närmsta golfbana är Ronald Fream Course i Cape D’Agde, nära havet. I La Grand Motte, nära Montpellier finns en bana designad av Robert Trent Jones. I Lamalou, närmare L’Epsinousebergen finns ytterligare en golfbana.

 

Användbara webbplatser

 

 

 

15 Grand Rue's luxury accommodation in Languedoc

1 2 3 4 5 6 7 8 9