English Version Version français Deutsch Version
Länkar    Priser    Följ:
Dela:
design: mws

Byn

 

15 Grand Rue - se det som ditt eget lyxiga boende i Languedoc, Södra Frankrike.

 

Yorn Mediterranean hotel in the Languedoc regionVälkommen till det “riktiga“ Södra Frankrike, där alla dina visioner av Frankrike förverkligas. Languedoc’s 300 soliga dagar per år, 250 km härliga Medelhavsstränder, historiska byar, vägar kantade med platanträd och oändliga vinodlingar gör det mycket lätt att trivas. Upplevelsen av Frankrike förstärks ytterliggare av klinket från Petanque-boule spelande och surret av cikador i olivträden och i den vilda timjan.

 

 

Caux

 

15 Grand Rue ligger i den vackra, blomstrande 1000-åriga byn Caux i det böljande landskapet mellan L’Espinouse bergen och Medelhavet. Caux har sitt ursprung i 900-talet, med kyrkan registrerad i “Livre Noir“ år 1172. Som så många franska medeltidsbyar byggdes Caux efter ett cirkelmönster, med kyrkan på den högsta punkten i centrum och den senare bebyggelsen i allt vidare cirklar runtomkring. Grand Rue är en av 1700-talsgatorna i byns centrum.

 

Många av de mer betydelsefulla husen byggdes under denna tid med inkomster från vinproduktion, däribland 15 Grand Rue. I de gamla kvarteren finns typiska stenvalv, spröjsade fönster och vackra järnsmidesbalkonger. För att upptäcka dessa hus bör du strosa runt i byn då det finns många undangömda pärlor i labyrinten av smala gator och gränder. Kyrkan är ett historiskt monument och byggd av gyllene, honungsfärgad sten. Det imponerande tornet restes på 1300-talet och är det första du ser när du närmar dig Caux.

 

Caux är idag en livlig by med ett utbud av butiker för dina dagliga behov samt marknad varje fredag. Det finns 2 traditionella barer, pizzabutik, 2 bagerier, slaktare, frukt och grönt, apotek, Tabac, tidningskiosk och postkontor, och fler därtill. Det finns naturligtvis även “Caves“ där du kan smaka vinerna som produceras här i Caux.

 

Det finns många fina promenader och cykelturer genom vinodlingarna runt Caux, med vacker natur och utsikt mot L’Espinousebergen.


Våren inleds, i februari, med blommande mandelträd och mimosa. Vägrenar, fält och åkerkanter färgas av iris och vallmo. Vinodlingarna grönskar hela sommaren och övergår på hösten till hav av gult, orange och rött. I månadsskiftet augusti-september mognar druvorna och det blir bråda dagar för vinodlarna. Vintrarna är korta och sällan med minusgrader.

 

Pézenas

 

Pezenas är en av juvelerna i Languedocs krona, och en av de vackraste med dess kullerstensgator i gamla stan och det fantastiska arkitektoniska arvet, huvudsakligen från 1600-talet. Det finns rundvandringar med engelsk information som utgår från Turistbyrån.

 

Du kan sitta på något av alla utecaféer och se världen passera förbi eller varför inte stanna på någon av vinbarerna och smaka på mångfalden av lokala viner.

 

Sommartid blir gatorna livliga med gatumusikanter och affärer som “flyttar ut“ på trottoarerna. Affärerna har öppet sent ett par dagar i veckan. Lördagsmarknaden är full av lokala råvaror med en smak av det riktiga Languedoc. I hjärtat av gamla stan finns över 30 “artisan“ (hantverkare) och även ett rikligt utbud av caféer och restauranger.

 

Pezenas är en av Frankrikes främsta centrum för antikviteter med otaliga “brocantes“ (antikvitetsaffärer) längs huvudgatan. Hela sommaren hålls olika “vide greniers“ (bakluckeloppisar) där det finns goda möjligheter att fynda franska antikviteter. Två söndagar per år anordnas en väl ansedd brocantemarknad med handlare från hela regionen.

 

Ytterligare information hittas på Turistbyrån I Pezenas.

 

 

 

 

15 Grand Rue - in the Mediterranean region of Languedoc, France

1 2 3 4 5 6 7 8